Květák a další zelenina s párečky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší květák
2 nožičky kvalitních párků
2 zelené papriky
3 menší rajčata
2 PL hrášku
2 PL kukuřice – ideálně čerstvé, lze mražená i sterilovaná
100 ml rajčatové šťávy a nebo jiné
1 PL hrubozrnné hořčice
2 dcl kvalitního červeného vína
sůl
pepř
sladká paprika dle vlastní chuti
rozmarýn
pažitka (petrželka, koriandr, libeček)
olej (na osmažení párků a restování zeleniny)

Postup přípravy receptu

  1. Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji.

  2. Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme.

  3. Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a hořčicí. Pokud omáčku nemáme, stačí zvýšit množství hořčice, vína a použít i 2 dcl rajské šťávy. Celkové množství ale pouze maximálně do výšky směsi, nesmí to plavat!

  4. Zalijeme zeleninu a párky, osolíme, opepříme, opaprikujeme dle chuti a dusíme cca 15 minut, aby zeleninka zůstala křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!