Motýlci z Provence

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
olej
provensálské koření
lžíce másla
5 žampionů (na plátky nebo menší konzerva)
4 plátky sušené šunky
2 sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme, aby nám po rozevření vznikl motýlek. Potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Necháme aspoň 2 hodinky odležet, klidně přes noc. Druhý den maso posolíme, na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, na něm z obou stran opečeme maso. Přidáme žampiony, sušenou šunku na proužky a sušená rajčata pokrájená na drobno, trošku podlijeme vodou a necháme podusit. Můžeme dosolit, opepřit a přidat ještě trochu provensálského koření. Vodu necháme vydusit a můžeme podávat. Příloha: Americké brambory (brambory i se slupkou uvařit ne zcela do měkka, pokrájet podélně na 1/4, přendat na plech s peč. papírem, pokapat olivovým olejem a posypat grilovacím kořením. Péct do křupava - já v plynové troubě asi 30 min. naplno).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!