Datlovo-sezamové sušenky (bez lepku)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

hrst datlí
hrst sezamu
hrst a něco pohankové mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si výkonným mixérem umixujeme datle na kaši. Tu zasypeme hrstí pohankové mouky a sezamovými semínky a ručně hněteme, přisypáváme mouku či sezam podle chuti a konzistence těsta. Musí být akorát, aby se dalo rozválet za použití pohankové mouky na vále, aby se nelepilo příliš na váleček (ale lepit se bude, s tím počítejte).

  2. Vyválejte tenký plát a vykrajujte sušenky. Sušte ve své sušičce podle svých zkušeností nebo, jako já, v pootevřené troubě na nejnižší teplotu asi hodinku. Také záleží, jak hrubé budete sušenky mít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!