Mleté koule

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
2 ks vejce
3 ks kyselé okurky
5 ks čerstvé žampiony
250 g anglické slaniny
2 stroužky česnek
majoránka
sůl
pepř
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno pokrájené okurky a žampiony, nastrouhaný česnek, vejce, ochutíme solí, pepřem, majoránkou a částí drobně pokrájené slaniny.

  2. Vše dobře promíchánme, zahustíme strouhankou na potřebnou hustotu, vytvarujeme vlhkou rukou kuličky (menší tenisáky), které vkládáme do pomaštěného pekáčku.

  3. Na každou kuličku položíme plátek slaniny a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti. Podávat můžeme i jako chuťovku s čerstvým pečivem. Místo kuliček můžeme udělat úhlednou šišku, kterou taktéž poklademe plátky slaniny a za občasného podlití a přelití pečeme cca 45 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!