Gulášová polévka z dýně hokkaidó

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cibule
olej
2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička majoránky
1/2 dýně Hokkaidó (nakrájená na kostky)
1 brambora (nakrájená na kostky)
1,5 litru vody
1 kostka zeleninového bujonu (není nutné)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 lžíce mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme sladkou papriku a ½ lžičky majoránky. Promícháme, přisypeme kostičky dýně a brambory a zalijeme vodou.

  3. Přidáme kostku bujonu, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.

  4. Pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny (asi 15-20 minut).

  5. Šťouchadlem na brambory lehce rozmělníme, čímž se polévka částečně zahustí.

  6. Vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě alespoň 5 minut povaříme.

  7. Na závěr dochutíme zbylou polovinou majoránky, solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!