Miništoly jako cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g hladké mouky
1 zarovnaná kávová lžička kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
75 g cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g kandované citronové kůry
50 g rozinek
50 g mletých mandlí
150 g změklého másla (hery)
1 vejce
1 polévková lžíce rumu (aroma)
marcipán (použila jsem z čokolády oloupaný marcipánový suk z Lidlu o váze 175g zn. Favorina)
rozpuštěné máslo (s lžičkou rumu na potření)
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, sůl, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, rozinky a mandle.

  2. Přidáme změklé máslo, vejce, rum a vše zpracujeme na hladké těsto.

  3. Z těsta tvarujeme - ušťipujeme - kuličky o průměru cca 3cm, v pomoučněné ruce je rozplácneme a zabalíme do nich kousky marcipánu, který jsme si předem nakrájeli na hranolky cca 3 cm dlouhé.

  4. Miništoly naskládáme na plech vyložený papírem na pečení, tupou stranou nože trochu ztvarujeme a vložíme do předehřáté trouby.

  5. Pečeme cca 10-12 minut při teplotě 160 st. (horkovzdušná trouba).

  6. Horké potíráme rozpuštěným máslem a po mírném zchladnutí důkladně pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!