Mexické fazole z Blavy

Recepty, Luštěniny

Suroviny

olej
1 červené fazole v plechovce
1 bílé fazole v tomatové omáčce
300 dkg vepřového masa nebo uzeného
1 klobása (může být i pálivá)
chilli (podle chuti kdo nemá rád nemusí chuti to neubere)
sůl
pepř
cibuli
kousek slaniny
voda na podlití
3 vrchovaté lžíce rajského protlaku nebo kečupu (někdy je protlak moc kyselý proto dávám půl na půl kečupu a protlaku)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme slaninu, maso nakrájené na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou klobásu.

  2. Když je maso zatáhlé přidáme kečup a protlak. Podlijeme troškou vody a necháme provařit.

  3. Dále přidáme čili, fazole a zamícháme. Necháme provařit a máme hotovo.

  4. Jako přílohu dávám chleba, ale hodily by se k tomu i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!