Mexicka polévka s římským kmínem

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g mražená kukuřice
½ kg brambor
2 čerstvé papriky
2 cibule
7,5 dkg slaniny
2 polévkové lžíce lžíce sladké papriky
4 lžíce hladké mouky
3 lžičky římského kmínu
2,5 masoxove kostky,
rostliný olej,
sůl,
jednu feferonku nebo špetku ostrého koření{chilli},
pažitka
4,5-5 litr vody

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce se 4-mi litry vroucí, osolené, (asi 3 lžičky soli) vody, nasypeme zmraženou kukuřici, brambory pokrájené na kostičky a 2 čerstvé papriky na kostičky a necháme probublávat pod pokličkou na mírném plameni.

  2. Mezitím, co se nám ingredience vaří, dáme na pánev s rostlinným olejem na drobno pokrájené cibule. Přidáme 3 vrchovaté lžičky římského kmínu a ve chvíli, kdy cibulka zesklovatí, přidáme ještě mletou sladkou papriku. Vše restujeme ještě asi 1 minutu a přidáme do hrnce. V tuto chvíli se ingredience vaří už asi 20 minut. Přidáme k nim ještě dvě a půl kostky masoxu.

  3. 4 lžíce mouky promícháme dokonale ve studené vodě, nalijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme do konce (dalších 10-15 minut). Na závěr dochutíme chilli nebo nadrobno nakrajenou feferonkou a hrstkou pokrájené pažitky.

  4. Pro masožrouty: Nakonec opláchneme pánev a lehce osmahneme asi 7,5 dkg tučnější plátkové anglické slaniny nakrájené na nudličky. Přidáváme až na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!