Rýže s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

rýže
500 g mletého masa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 malá plechovka hrášku
1 malá plechovka kukuřice
1 červená paprika
1 zelená paprika
sojová omáčka
sůl
3 lžíce kečupu
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme troškou vody. Dusíme, až je maso měkké. Dle potřeby podléváme. Pak přidáme hrášek, kukuřici a papriky nakrájené na kostičky. Ještě podusíme do změknutí zeleniny. Dochutíme solí a sojovou omáčkou.

  2. Podáváme s dušenou rýží připravenou obvyklým způsobem. Já dělám rýži v papiňáku - rozehřeji v něm 1 lžíci oleje, přisypu propláchnutou rýží, osolím. Popřípadě přidám jiné koření, nebo třeba hrášek, zaliji vodou cca 1 cm nad rýži.

  3. Od doby kdy papiňák začne pískat (vypouštět páru) nechám 5 minut. Vypnu a nechám 2-3 minutky dojít bez otvírání hrnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!