Měkké perníčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
60 g tuku (hera)
2 vejce
100 g medu
1,5 lžičky perníkového koření
3 lžičky kakaa
(Poleva)
1 bílek
140 g moučkového cukru
citronová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Tuk necháme rozpustit s medem, necháme vychladnout a poté smícháme s ostatníma surovinami. Těsto necháme alespoň 24 hodin odpočinout v chladu.

  2. Uleželé těsto rozválíme na 5 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary.

  3. Plech pokryjeme pečícím papírem a pečeme na 180°C.

  4. Po vyndání z trouby hned potíráme perníčky rozšlehaným vejcem. Vychladlé zdobíme pak polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!