Pikantní medové kuřecí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kuřecích prsou
2 lžíce kukuřičného škrobu
olej na smažení
Na omáčku:
2 lžíce sójové omáčky
1-2 lžíce ústřicové omáčky
1-2 lžičky Srirachy
2 stroužky česneku
kousek zázvoru
3 lžíce medu
1 lžíce škrobu
voda dle potřeby 200 + 50 ml
chilli paprička dle chuti
volitelné - sezam, koriandr, cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Začneme omáčkou. Do kastrolku dáme 200 ml vody, přidáme omáčky, Srirachu, med, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor (1 lžičku). Promícháme a přivedeme k varu, přidáme škrob rozmíchaný v 50 ml vody a vlijeme do omáčky. Snížíme teplotu a za stálého míchání chvilku povaříme do potřebného zhoustnutí.

  2. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kostky velikosti soust, dáme do zip sáčku spolu se škrobem, uzavřeme a protřepáním maso obalíme. Rozpálíme wok nebo hlubokou pánev, zakápneme olejem nejlépe kokosovým a kousky masa dobře opečeme ze všech stran.

  3. Na zcela opečené maso nalijeme omáčku a promícháme. Podáváme s rýží a dle chuti posypeme semínky sezamu, lístky koriandru nebo nasekanou natí cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!