Jaselské dortíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 21 dkg hladké mouky
- 16 dkg másla
- 7 lžic moučkového cukru
- 4 dkg mletých vlašských ořechů
- 3 zarovnané lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky citrónové kůry
- Náplň:
- 4 dkg moučkového cukru + 4 dkg másla + 4 dkg mletých vlašských ořechů + rum = vše utřeme.
- čokoládová poleva
- vlašský ořech na ozdobu
Postup Jaselské dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme odpočinout. Poté vykrajujeme kolečka, která upečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 5-7 minut. Troubu je potřeba hlídat...tmavé těsto se špatně odhaduje, kdy je upečené....
Upečená vychladlá kolečka slepujeme náplní, vrchní díl polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašským ořechem.