Medové kuřecí kousky s brokolicí a žlutou mrkví

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
3 stroužky česneku
(mražená směs Bonduelle Brokolice a žlutá mrkev nebo tatáž zelenina, čerstvá a pokrájená)
brokolice
žlutá mrkev
100 ml smetany ke šlehání
na marinádu:
2 lžíce medu
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička mleté sladké papriky
1-2 lžičky granulovaného česneku
2 lžíce pomerančový Tang
1 lžička sušeného zázvoru
2 lžičky soli
2-3 lžíce olivového oleje
pár kapek octa

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu dobře smícháme, naložíme maso nakrájené na kostky velikosti soust a necháme několik hodin marinovat, nejlépe přes noc.

  2. Zprudka opečeme na pánvi, jakmile se maso zbarví do zlatohněda (asi po pěti minutách), přidáme plátky česneku, necháme je rozvonět a poté přidáme zeleninu. Přivedeme k varu, dosolíme, případně dochutíme, vlijeme šlehačku a necháme veškerou tekutinu odpařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!