Medailonky z plecka na žampionech a whisky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka (nějakého pěkného)
8 čerstvých žampionů
1 střední cibule
olej na smažení
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce Whisky
sůl
pepř
sušený česnek
drcený kmín dle chuti
voda
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme whisky, sójovou omáčkou, sůl, pepř, sušený česnek a drcený kmín dle chuti.

  2. Maso nakrájíme na plátky, trochu poklepeme a potřepete každý plátek z obou stran připravenou marinádou. Necháme odpočinout.

  3. Zatím si nakrájíme na plátky žampiony, cibulku na jemno a můžeme si připravit přílohu (já poprvé dělala kaši, příště vyzkouším i s rýží).

  4. V tlakovém hrnci si rozpálíme trochu oleje, osmahneme na něm cibulku a pak žampiony, ztlumíme oheň a chvilku žampionky dusíme. Mezitím si na pánvi zprudka osmahneme plátky plecka, které poté vložíme k cibulce a žampionům. Přilijeme zbytek marinády a zalejeme vodou tak, aby maso neplavalo. V tlakovém hrnci dusíme směs asi půl hodiny (záleží na Vašem tlakáči).

  5. Poté plátky masa vyjmeme a šťávičku buď zasypeme moukou nebo první mouku rozmícháme v trošce vody a pak vlijeme a zamícháme. Necháme povařit asi 10 minut, pak vložíme zpět maso, prohřejeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!