Masové směsi na špagety á la Krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřová kýty
3 dcl vepřového vývaru
1/3 červené kapie
1/3 žluté kapie
4 jarní cibulky
1/2 šalotky
4 stroužky česneku
3 PL sugo (rajský protlak, česnek, oregano, bazalka, sůl, pepř, voda)
sůl
pepř
koření dle chuti
feferony
1 dcl smetany
1 ks taveného sýru
2 ks žampionů
bazalka či petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku s šalotkou, přidáme na malé kostičky maso a restujeme asi 8 minut.

  2. Podlijeme hutným vývarem, přidáme červenou i žlutou kapii na malé kostičky, osolíme, opepříme, okořeníme dle vaší chuti a necháme asi 15 minut dusit a redukovat. Rozdělíme na dvě poloviny.

  3. Do první poloviny dáme sugo, 2 stroužky rozmačkaného a nasekaného česneku, feferonku jak máte rádi. Necháme 5 minut klokotat. Na závěr promícháme s uvařenými špagetami a posypeme posekanou bazalkou či petrželovou natí.

  4. Do druhé poloviny přidáme smetanu, tavený sýr, zelený pepř, česnek, žampiony a necháme za stálého míchání 5 minut provařit. Na závěr přelijeme touto směsí uvařené špagety a posypeme jarní cibulkou na větší kousky a kdo má rád nasekanou feferonkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!