Masové kuličky v cibulkové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 cibule
lžíce oleje
50 ml studeného mléka
2 lžíce strouhanky
lžička koření na mleté maso
libeček
pažitka
petrželka
sůl
pepř
na omáčku
svazek jarní cibulky
2 stroužky utřeného česneku
2 lžíce oleje
200 g zakysané smetany
200 ml smetany na vaření
lžička sojové česnekové omáčky
lžička červené papriky
špetka cukru
lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a na lžíci oleje usmažíme do světle hnědé barvy. Necháme chvíli zchladnout, přidáme k masu a smícháme s kořením a zbytkem surovin. Mícháme důkladně, až se všechno pořádně spojí.

  2. Ruce namáčíme ve studené vodě a děláme kuličky. Opečeme na oleji ze všech stran. Hotové vytáhneme a do výpeku přidáme na krájenou cibulku, necháme trochu změknout a přihodíme česnek a papriku.

  3. Zaprášíme moukou a po orestování zalijeme oběma smetanami. Necháme provařit, dochutíme a vrátíme kuličky do omáčky. Společně prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!