Panna cotta s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání 30%
200 ml plnotučného mléka
80 g cukru
200 g jahod
1 sáček dortového želé

Postup přípravy receptu

  1. Plátkovou želatinu namočíme a necháme nabobtnat ve studené vodě. Mléko, smetanu a cukr přivedeme k varu a odstavíme z ohně. Za stálého míchání přidáme vymačkanou želatinu.

  2. Do skleniček naskládáme jahody nakrájené na plátky, zalijeme dortovým želé, které jsme připravily podle návodu na sáčku a necháme ztuhnout.

  3. Skleničku doplníme vychladlou panna cottou (mlékem se smetanou a želatinou) a necháme alespoň 6 hodin vychladit a ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!