Masové kuličky v Bolognese omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Masové kuličky:
400 g mletého vepřového masa
2 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
petrželka
1 vejce
slunečnicový olej
Omáčka:
250 ml vývaru
1 cibule
2-3 stroužky česneku
Bolognese omáčka
2 lžíce ostrého kečupu
slunečnicový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Příprava masových kuliček: česnek prolisujeme, maso smícháme s pepřem, tymiánem, petrželkou, solí, vajíčkem. Vypracujeme tužší hmotu, ze které tvoříme v ruce malé kuličky. Na rozehřátém oleji pak kuličky rychle opečeme dohněda.

  2. Příprava omáčky: cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova, přidáme Bolognese omáčku, vývar kečup, pepř a sůl a chvíli za neustálého míchání vaříme.

  3. Poté do směsi přidáme opečené masové kuličky a pod pokličkou dusíme asi 15-20 minut.

  4. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené scedíme, promícháme s omáčkou. Nakonec na každou porci špaget narovnáme masové kuličky a posypeme nastrouhaným parmazánem dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!