Masové kuličky pečené v kysaném zelí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
1 vejce
lžička hořčice
lžička koření na mleté maso
1 lžíce sušené cibule
50 ml studeného mléka
sůl
pepř
krájená pažitka nebo petrželka
strouhanka na zahuštění
500 g kysaného zelí
1 větší brambor nastrouhaný na jemno
1 větší cibule
lžíce sádla
lžíce hnědého cukru
drcený kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně zamícháme a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si připravíme zelí. Nakrájenou cibuli smažíme na sádle do zlaté barvy. Přisypeme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí a brambor. Dochutíme solí, pepřem případně cukrem.

  3. Do zapékací misky vložíme zelí. Z masa uděláme mokrýma rukama kuličky a položíme na zelí. Pekáč přikryjeme a pečeme 25-30 minut. Odkryjeme a 10 minut dopečeme na barvu. Vhodné jsou k tomu vařené brambory nebo bramborový knedlík. Já jsem si předvařila brambory na plátky a před koncem nechala zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!