Chutná a hutná polévka z květáku, pórku, brambor a hub

Recepty, Polévky

Suroviny

1 květák
4 brambory
1 vejce
1 velký pórek
sůl
pepř
vývar
150 g žampionů
muškátový květ
vývar nebo voda
drcený kmín
petrželka
máslo (na jíšku)
mouka (na jíšku)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek očistíme, povadlé části odstraníme, podélně rozkrojíme a propláchneme, aby mezi jednotlivými vrstvami nebyla nečistota a pokrájíme jej na kolečka.

  2. Všechnu zeleninu dáme vařit s drceným kmínem a solí. Ke konci vaření přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony a ještě chvíli povaříme.

  3. Vařící polévku sejmeme z ohně, vyklepneme do ní vejce, které vidličkou rozšleháme, přidáme špetku muškátového koření, dochutím solí nebo pepřem a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!