Masová polévka s pórkem a játrovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

masový vývar
mrkev
kořen petržele
celer
malý pórek
petrželová nať nebo pažitka
sůl
Játrové knedlíčky:
vepřová játra
česnek
cibule
vejce
sůl
pepř
majoránka
Solamyl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Knedlíčky: Játra pomeleme na masovém mlýnku s česnekem a cibulí. Potom přidáme vejce, sůl, koření, solamyl a strouhanku, dobře promícháme, strouhanky dáme tolik, aby se s hmoty dobře dělaly kuličky, které pak obalíme ve strouhance.

  2. Vývar dáme vařit spolu se zeleninou a vaříme asi 15 minut, přidáme knedlíčky a ještě povaříme 10 minut, potom dosolíme a přidáme nakrájenou petrželku nebo pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!