Fish cakes (rybí karbanátky)

Recepty, Ryby

Suroviny

450 g čerstvé tresky
350 g brambor
150 ml mléka
150 ml vody
2 bobkové listy
petržel
pažitka
sůl
1/2 lžičky strouhané citronové kůry
1 vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s vodou a bobkovými listy přivedeme k varu. Vložíme očištěnou a kůže zbavenou rybu. Necháme 5 minut povařit, poté stáhneme z plotny, zakryjeme pokličkou a necháme 10 minut stát.

  2. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Po uvaření slijeme všechnu vodu a vidličkou brambory rozštoucháme. Ochutíme solí, vmícháme nasekané bylinky, citronovou kůru a okapanou rybu.

  3. Rukama vše spojíme tak, aby zůstaly větší kousky ryby. Vytvarujeme karbanátky, obalíme v mouce a necháme v lednici alespoň 30 minut vychladit.

  4. Poté obalíme karbanátky v rozšlehaném vejci, strouhance a osmahneme dozlatova. Podáváme s bramborovou nebo polentovou kaší, kouskem citronu a zeleninovým salátem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!