Cizrna s kapustou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

2 konzervy cizrny
1/2 hlávky kapusty
250 ml sekaných rajčat
150 ml vody
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 lžičky koření Garam masala
kousek čerstvého chilli
třtinový cukr
sůl
1 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou šalotku, přidáme nasekaný česnek a omytou, na proužky pokrájenou kapustu.

  2. Promícháme, přidáme koření Garam masala, chilli, cukr a nakonec sekaná rajčata a vodu.

  3. Necháme přijít k varu a asi 15 minut vaříme na mírném ohni.

  4. Dochutíme solí a cukrem, je-li potřeba a nakonec vsypeme okapanou cizrnu.

  5. Necháme prohřát a podáváme buď s pečivem nebo kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!