Maso se zeleninou zapečené ve smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plátky
cibule
sůl
pepř
kysaná smetana
rajčata
česnek
pórek
lilek
fazolky
cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové libové plátky (jako na řízky, nebo vykoštěné kotlety) osolíme, opepříme a vložíme na plátky (kolečka) cibule do sádlem vymazané nebo olejem vytřené zapékací mísy.

  2. Mezerky mezi nimi můžeme vyplnit kolečky pórku (aj. zeleninou) a vše hojně posypeme plátky česneku.

  3. Okořeníme dle libosti – sůl, pepř + italská aj. směs, navrch přidáme lístky bazalky, kolečka rajčat a zalijeme šlehačkou (zakysanou smetanou). Pečeme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!