Masala čaj

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 hrnky vody
1 hrnek mléka
kousek zázvoru
2 tobolky kardamonu
4 ks hřebíček
kousek skořice
špetka bílého pepře
cca 1-2 sáčky lepšího černého čaje nebo 2 pol lžíce sypané čaje typu Assam

Postup přípravy receptu

  1. Vodu si dáme do kastrolu a přivedeme k varu.

  2. Přisypeme všechno (rozdrcené) koření (možno upravit dle vlastní chuti) a necháme povařit cca 5 minut.

  3. Poté přidáme černý čaj a povaříme. Jakmile tekutina dostane krásně tmavou barvu, přilijeme mléko, zamícháme a vypneme. Doporučuji ochutnat, je možné, že tam ten čaj ještě chvilku necháte vylouhovat.

  4. Poté již hotový Masala chai scedíme do nějaké pěkné konvičky a můžeme podávat. V Indii, odkud tento recept pochází je zvykem čaj osladit, ale například já ho mám ráda takto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!