Martinské rohlíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
540 g polohrubé mouky
360 g Hery (já použila Heru máslovou)
kelímek smetany ke šlehání 31%
špetka soli
Na náplň:
150 g pomletých vlašských ořechů
150 g moučkového cukru
1 bílek (žloutek použijeme na potření rohlíčků)

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky nastrouháme tuk, přidáme zbytek ingrediencí a ručně nebo v robotu vypracujeme vláčné těsto. Odložíme v mikrotenovém sáčku do lednice a připravíme si náplň. Jednoduše tak, že suroviny na náplň promícháme v misce.

  2. Těsto rozdělíme na 6 dílů a každý díl malým válečkem rozválíme do kruhu. Výška těsta je cca 4mm. Rádýlkem vykrojíme 8 výsečí a na širší stranu dáme lžičku náplně. Smotáme do tvaru rohlíčku, klademe na plech vystlaný papírem na pečení, pomašlujeme žloutkem.

  3. Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme cca 20 minut. Horké pocukrujeme. S těstem se velmi dobře pracuje, není ani potřeba podsypávat vál. Těsto je křehoučké, náplň lahodná. Uvaga! Rohlíčky mizí rychlostí metelescu blescu!:-)))))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!