Marinovaný pstruh v čerstvých bylinkách s pečenou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 čerství pstruzi
2 lžíce hladké mouky
olivový olej na smažení
na marinádu:
1 hrst kopru
1 hrst bazalky
1 hrst petrželky
kůra z 1 citrónu
0,5 dcl citrónové šťávy
2 dcl olivového oleje
sůl
barevný pepř podle chuti
pečená zelenina:
1 cuketa
1 lilek
1 červená paprika
2 cibule
6 stroužků česneku
12 cherry rajčátek
2 lžíce olivového oleje
3 snítky oregána
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryby nejdříve důkladně omyjeme ve studené vodě.

  2. Všechny bylinky nasekáme na drobno a vsypeme do hmoždíře.

  3. Nastrouháme kůru z citrónu a přidáme k bylinkám. Zastříkneme citrónovou šťávou, zalijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v hmoždíři pořádně utřeme.

  4. Vzniklou marinádou pstruhy potřeme a nezapomeneme marinádu vetřít i do břišní dutiny. Necháme v lednici marinovat několik hodin - nejlépe do druhého dne.

  5. Pstruhy obalíme v hladké mouce a opečeme je z obou stran na olivovém oleji. Ještě je dáme asi na 15 minut dopéct do trouby při 200 stupních.

  6. Cuketu s lilkem nakrájíme na kolečka, posypeme solí a necháme vyplakat.

  7. Mezitím očistíme zbylou zeleninu a nakrájíme ji na čtvrtky, česnek necháme na stroužky.

  8. Vše kromě rajčátek smícháme a pečeme při 200 stupních cca 20 minut. Na poslední 3 minutky pečení přidáme celá rajčátka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!