Marinované švestky na grilu

Recepty, Grilování

Suroviny

12 zralých švestek
20 kusů koření hřebíček
20 jednotlivých kousků badyánů (z hvězdiček odlomených)
citronová kůra
2 PL medu
cca 3 dcl suchého červeného vína (Merlot)

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med.

  2. Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny.

  3. Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!