Marinovaná křidélka

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecí křidélek
Marináda:
3 lžíce oleje
3 lžíce sladké chilli omáčky
rovná lžíce povidel
2 lžíce sojové omáčky
lžička mleté papriky
špetka chilli
3-4 stroužky utřeného česneku
sůl
pepř
kousek másla před pečením

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny pořádně promícháme. Křídla omyjeme a osušíme. Odkrojíme špičky v kloubu a použijeme třeba do vývaru.

  2. Křidélka osolíme a po chvíli přidáme do připraveného pekáčku s marinádou. Pečlivě je obalíme a marinujeme nejméně dvě hodiny. Před pečením dáme nahoru kousky másla.

  3. Troubu vyhřejeme na 200 st. a přikryté pečeme 30-35 minut. Pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava. Během celého pečení poléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!