Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Recepty, Cukroví

Suroviny

140 g mandlí (oříšků, ořechů)
280 g mletého cukru
3 bílky (90 g)
citronová kůra
100 g piškotových drobečků (strouhané piškoty nebo rohlíky)
***
mleté mandle (oříšky, ořechy) na obalení
***
30 g cukru povařeného v lžíci vody, na potření

Postup přípravy receptu

  1. Rozemleté mandle (nemusí být loupané) umícháme (v robotu) s bílky, cukrem a kůrou.

  2. Pak vmícháme (ručně) drobečky.

  3. Z těsta lžičkou vykrajujeme kousky které obalujeme v mandlích - vytvoříme válečky, které na plechu (povoskovaný, nebo papír na pečení) upravíme do tvaru rohlíčků.

  4. V mírné troubě pečeme do růžova.

  5. Ještě horké potřeme cukrovým rozvarem aby se leskly.

  6. Poznámka: Obalovat bílkové těsto není tak složité, jak by se mohlo zdát;podle velikosti bílků je možno těsto zahustit strouhanými mandlemi a drobečky. Je na každém, zda použije jeden druh jádroviny nebo je bude kombinovat. Pokud do těsta použijete oříšky, tak raději loupané (tedy pražené). Pečivo je vhodné nechat pár dní odležet - změknout. Uvedená dávka je asi na 1 a 1/2 plechu. Zdroj: upraveno podle M.J. Sandtnerové


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!