Moje první domácí bezlepkové mussli
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 100 g pohankových vloček
- 100 g rýžových vloček
- 100 g ovesných bezlepkových vloček
- slunečnicová semínka
- rozinky
- ořechy
- sušené švestky
- med
- skořice
- jablečný džus asi 1 dcl (nemusí být)
Postup Moje první domácí bezlepkové mussli
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience smícháme v míse, med a džus přidáme až úplně na konec. Dáme na plech vystlaný pečícím papírem a v troubě pečeme cca 40-50 minut na cca 200°C.
Každých 10 minut müssli promícháme, aby se rovnoměrně propeklo. Že je müssli hotové poznáme podle toho, že se nelepí k sobě.
Poměr jednotlivých surovin je orientační, záleží na chuti každého z nás. Délka pečení taky závisí na typu trouby. Já jsem si müssli ještě posypala CHIA semínky a bylo to vynikající.