Makové suchary

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

90 g kefíru (podmáslí)
90 g vody
30 g oleje
300 g hladké mouky
5-7 g čerstvého droždí
necelá lžička cukru
mírně vrchovatá lžička soli
celý mák na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme měkké těsto, které necháme asi 30-45 minut kynout.

  2. Propracujeme ho, rozdělíme na menší kousky, z každého uděláme maličkou bulku a necháme je 5-10 minut odpočinout.

  3. Každou bulku v máku rozválíme na oválek, uložíme je na plech a necháme chvíli kynout.

  4. Upečeme ve vyhřáté troubě (190-200°C/asi 12-17 minut - podle tloušťky těsta.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!