Maková buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 g polohrubé mouky
- 170 g máku mletého
- 170 g moučkového cukru
- 50 g rozehřátého másla
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 sáčku skořicového cukru
- 3 dcl mléka (podle hustoty, může být i méně)
- pár kapek citronové šťávy
- čokoláda na polevu
- rozinky
- (Pokud chcete buchtu dělat na větší plech násobte ingredience..
- Já oaobně dělám pro 3-4 osoby a suroviny nevážím, dávam je podle 2dcl hrnku)
Postup Maková buchta
Postup přípravy receptu
-
Do prosáte mouky uděláme ďolík a do něj nasypeme kypřící prášek, pak přidáme ostatní ingredience a promícháme metličkou.
Do směsi můžete dát rozinky, já dávám kousky čokolády, každý podle chuti.
Plech vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Pečeme v předehřáté troubě asi na 180°-200°C zhruba 15-20min.
Po vychladnutí potřeme čokoládovou, nebo citonovou polevou. Citronovou polevu si připravíte z moučkového cukru a vymačkaného citronu.