Majonézový šalát
Recepty, PřílohySuroviny
- 1,5 kg brambor
- 50 g sterilizovaného hrášku
- 200 g vařené kořenové zeleniny
- 5 ks sterilizované okurky
- 5 ks natvrdo uvařených vajec
- 300 ml majonézy
- sůl
- 1 kávová lžička mletého pepře černého
- 3 polévkové lžíce hořčice
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 5 polévkových lžic octu
- 5 polévkových lžic cukru
Postup Majonézový šalát
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nakrájame na kolečku na to určenému. Koreňovú zeleninu, uhorky, vajcia nakrájame na drobné kocky.
Pridáme hrášok a zalejeme nálevom, pridáme majonézu s horčicou, 1 polievkovou lzycu sójove omáčku. Premiešame a pred podávaním odložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Nálev: asi 200 ml vody, mlete čierné korenie, sušené zeleninové korenie, 5 PL octu, 5 PL cukru kryštal. Všetko dobre premiešať aby sa cukor dobre roztopil. Podávame s rybím filé.