Majonézový šalát

Recepty, Přílohy

Suroviny

1,5 kg brambor
50 g sterilizovaného hrášku
200 g vařené kořenové zeleniny
5 ks sterilizované okurky
5 ks natvrdo uvařených vajec
300 ml majonézy
sůl
1 kávová lžička mletého pepře černého
3 polévkové lžíce hořčice
1 polévková lžíce sójové omáčky
5 polévkových lžic octu
5 polévkových lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvarené v šupe ošúpeme a nakrájame na kolečku na to určenému. Koreňovú zeleninu, uhorky, vajcia nakrájame na drobné kocky.

  2. Pridáme hrášok a zalejeme nálevom, pridáme majonézu s horčicou, 1 polievkovou lzycu sójove omáčku. Premiešame a pred podávaním odložíme na niekoľko hodín do chladničky.

  3. Nálev: asi 200 ml vody, mlete čierné korenie, sušené zeleninové korenie, 5 PL octu, 5 PL cukru kryštal. Všetko dobre premiešať aby sa cukor dobre roztopil. Podávame s rybím filé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!