Hoisin krevety s rýží

Recepty, Mořské plody

Suroviny

10 krevet (počet 5 ks na osobu)
3 lžíce omáčky hoisin
1 lžíce sójové omáčky tmavé
1 lžíce rýžového vína
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje
sezamová semínka
stonek jarní cibulky
1 ks papričky
vařená rýže k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Očistěné krevety osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme. V misce prošleháme metličkou obě omáčky i víno a necháme stranou.

  2. Ve wok nebo jiné pánvi ohřejeme olej na střední teplotu a po částech opékáme krevety cca 1 minutu (pokud máme šedé 2 min z každé strany).

  3. Všechny opečené krevety promícháme s omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou s papričkou.

  4. Podáváme s rýží ale hodí se i rýžové nudle, kuskus nebo guinoa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!