Pomazánka z košťálů na způsob hummusu

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3 hrnky nakrájených košťálů (květák, brokolice, kapusta, mangold…)
2 lžíce oleje
2 lžíce tahini
1 stroužek česneku
citronová šťáva podle chuti
sůl
volitelně mletý římský kmín a chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Košťály podlijeme trochou vody (stačí přibližně 1/3 hrnku) a uvaříme doměkka, podle druhu zeleniny to trvá asi 10-20 minut).

  2. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout. Poté ji rozmixujeme s olejem, tahini, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem.

  3. Podle potřeby naředíme trochou vody, ve které se zelenina vařila. Osolíme, případně dochutíme římským kmínem a chilli kořením a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!