Lví sušenky

Recepty, Cukroví

Suroviny

2,5 hrnku hladké mouky
16 lžic rozpuštěného másla
3/4 hrnku moučkového cukru
2 žloutky
2 lžíce kakaa
2 lžíce vanilkového pudinku
2 lžíce vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, cukr a žloutky vyšleháme a hmotu rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme polovinu mouky, pudink a vanilku a do druhé misky druhou polovinu mouky a kakao a zpracujte jedno světlé a druhé tmavé těsto.

  2. Ze světlého těsta vytvoříme válec o průměru asi 3 cm a 1 cm plátek z něj odřízneme a dáme stranou na ouška. Tmavé těsto rozválíme mezi potravinovou folii na délku jakou má světlý válec a šířku aby šlo kolem světlého válce omotat.

  3. Tmavé těsto omotáme kolem světlého válce, zabalíme folií a necháme v lednici alespoň 15 minut uležet. Z vychlazeného těsta krájíme asi půl cm silné plátky, přitiskneme ouška.

  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme asi 12 minut do lehkého zrůžovění. Po upečení a vychladnutí zdobíme párátkem namáčeným do rozehřáté čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!