Lví hlavy - čínský recept

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g masa (1/2 drůbežího a 1/2 vepřového)
1 velká cibule
1 vejce
špetka chilli
2 lžíce bílého vína
100 g bambusových výhonků nebo nudliček celeru
2 lžíce sušených hub (předem namočených)
1 lžička mletého zázvoru
sůl
špetka cukru a glutamátu
škrobová moučka
Na podklad:
1 menší zelí
4 lžíce oleje
sklenka vývaru
špetka pálivé papriky
cukr
1 lžíce vína
1 lžíce sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, vejcem, chilli, vínem, bambusovými výhonky nebo osmaženými nudličkami celeru, přidáme jemně nasekané houby, zázvor, sůl, cukr a glutamát. Dobře propracujeme a vytvoříme 8 koulí. obalíme je ve škrobové moučce (solamyl a pod.) a dáme stranou.

  2. Zelí rozebereme na listy, seřízneme silná žebra a nakrájíme na čtverce asi o straně 6 cm. Zbytek zelí nakrájíme nadrobno. V hluboké pánvi (wok) rozehřejeme 4 lžíce oleje a opražíme zelné čtverce až začnou okraje hnědnout. V jiné pánvi osmahneme dozlatova masové koule. Tyto lví hlavy“ opatrně položíme na opečené zelné čtverce, zasypeme zbývajícím nadrobno pokrájeným zelím, zalijeme vývarem s paprikou, cukrem, vínem a sójovou omáčkou a pomalu dusíme 30 minut. K tomu podáváme rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!