Lotrinské těstoviny

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa
300 g širokých nudlí (nebo jiných těstovin)
1 cibule
30 g másla
1 dcl červeného vína (ale nemusí být)
2 lžíce ostrého kečupu
100 g strouhaného ementálu
lžička oregana
trocha pepře
trocha červené papriky
trocha tymiánu
1 dcl zakysané smetany
troška oleje na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.

  2. Zatím zpěníme jemně posekanou cibulku na másle, přidáme mleté maso a vše osmahneme.

  3. Zalijeme vínem, okořeníme a vmícháme kečup.

  4. Těstoviny s touto směsí promícháme a urovnáme do vymazaného pekáčku.

  5. Zalijeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem.

  6. Asi 20 minut zapékáme v troubě. Podáváme se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!