Losos téměř Severnský

Recepty, Ryby

Suroviny

6 filetů lososa
máslo na pomaštění
sůl
pepř
Smetanová omáčka:
300 ml smetany ke šlehání
čerstvé bylinky:
pažitku
oregano
bazalku
90 g rozpuštěného másla
1 kávová lžička hladké mouky
šťávu z 1 citronu
1 žloutek

Postup přípravy receptu

  1. Máslem vymažeme zapékací mísu a na ní v jedné vrtvě vyrovnáme kousky lososa. Osolíme, opepříme.

  2. Přikryjeme těsně alobalem a 20-25 minut pečeme v předehřáté troubě při 180°C, až maso zmatní a lze snadno odloupovat.

  3. Mezitím připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme smetanu, bylinky, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, podle chuti sůl a pepř. Směs přelijeme do hrnce a zvolna povaříme, až zhoustne.

  4. Na talíře rozdělíme omáčku, do ní vložíme kousky lososa a ihned podáváme. Podávala jsem s grilovanou zeleninou(v troubě).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!