Mlsný tvarožník

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g měkkého tvarohu
130 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
4 vejce
3 PL krupičky
3 PL hladké mouky
50 g másla
2 lžičky sušených brusinek
1 lžičky zlatých rozinek namočených
rum
1 nalámaná čokoláda na vaření (nebo jiná čokoláda)
špetka soli
ovoce (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat měkký tvaroh a změklé máslo.

  2. Opatrně přidáváme mouku s krupičkou, smíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Do vzniklého těsta vmícháme zlehka brusinky, rozinky v rumu a kousky nalámané čokolády.

  3. Nalijeme na plech s pečícím papírem a poklademe omytým ovocem. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je těsto dobře propečeno. Po upečení necháme moučník v troubě postupně vychladnout (nevyndaváme hned).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!