Losos s mandlemi

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety lososa po 200 g
50 g změklého másla
50 g ementálu nebo čedaru nastrouhaného nahrubo
4 polévkové lžíce posekaných spařených mandlí nebo mandlových lupínků
4 polévkové lžíce posekané petrželky
Mořská hrubozrná sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem.

  2. Nastrouhaný sýr, mandle a petržel smícháme a navrstvíme na lososa a přitlačíme. Zapékací misku dáme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme asi 15 - 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!