Losos marinovaný v bylinkách

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g chlazeného lososa
3 hrsti čerstvého kopru
petrželku
pažitka
tymián
2 citrony
500 g rajčat
80 g másla
mletý bílý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybu vcelku aj s kožou naložíme do marinády z posekaných byliniek, postrúhanej citrónovej kôry, citrónovej šťavy, bieleho korenia a morskej soli. Zmes dobre votrieme do mäsa a dáme na 2-3 hodiny do chladu.

  2. Potom dáme na dno zapekacej misy tenké plátky masla, na ne uložíme rybu kožou nadol (aj s marinádou), obložíme prepolenými paradajkami vypuklou stranou nahor a misu zakryjeme alobalom.

  3. Pečieme v rúre 15 minút pri 180°C.

  4. Potom alobal odstránime a lososa vrátime na 3-5 minút naspäť do rúry. Podávame s varenými zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!