Losos na houbách
Recepty, RybySuroviny
- 4 plátky lososa
- 1 cibule
- houby čerstvé nebo mražené
- sůl
- pepř
- bobkový list
- hrst bazalky
- hrst petrželky
- 3 lžíce sladkého kečupu
- 1/2 kostky masoxu
- 1 deci vody
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 2 deci šlehačky
- 20 dkg sýra ementál nebo eidam
- 1 vejce
- olej
Postup Losos na houbách
Postup přípravy receptu
-
Lososa si nejprve předem nasolíme a necháme 1 hodinu proležet v chladu.
Mezitím si nakrájíme cibuli, houby, bazalku a petrželku.
Do vody dáme bujón a ústřicovou omáčku. Na oleji orestujeme cibuli do skleněna a přidáme houby, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Po 5 minutách zalijeme kečupem, promícháme a naskládáme plátky lososa. Posypeme bylinkami, podlijeme vodou s bujónem a ústřicovou omáčkou, kterou jsme si rozvařili a necháme po 5 minutách z každé strany opéct.
Takto připravenou rybu necháme do druhého dne v chladu rozležet. Do smetany přidáme vejce a nastrouhaný sýr, prošleháme a nalijeme na rybu. Dáme do trouby na 200 stupňů zapéct 15 minut.