Losos na houbách

Recepty, Ryby

Suroviny

4 plátky lososa
1 cibule
houby čerstvé nebo mražené
sůl
pepř
bobkový list
hrst bazalky
hrst petrželky
3 lžíce sladkého kečupu
1/2 kostky masoxu
1 deci vody
1 lžíce ústřicové omáčky
2 deci šlehačky
20 dkg sýra ementál nebo eidam
1 vejce
olej

Postup přípravy receptu

  1. Lososa si nejprve předem nasolíme a necháme 1 hodinu proležet v chladu.

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli, houby, bazalku a petrželku.

  3. Do vody dáme bujón a ústřicovou omáčku. Na oleji orestujeme cibuli do skleněna a přidáme houby, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list. Po 5 minutách zalijeme kečupem, promícháme a naskládáme plátky lososa. Posypeme bylinkami, podlijeme vodou s bujónem a ústřicovou omáčkou, kterou jsme si rozvařili a necháme po 5 minutách z každé strany opéct.

  4. Takto připravenou rybu necháme do druhého dne v chladu rozležet. Do smetany přidáme vejce a nastrouhaný sýr, prošleháme a nalijeme na rybu. Dáme do trouby na 200 stupňů zapéct 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!