Lomnické kroužky Retro

Recepty, Moučníky

Suroviny

12,5 dkg másla
2 žloutky
25 dkg jemné mouky
3 dkg loupaných strouhaných mandlí
1,5 dkg droždí na kvásek
vanilkový cukr na obalování

Postup přípravy receptu

  1. 12 1/2 dkg másla utřeme do pěny s 2 žloutky, přidáme 25 dkg jemné mouky, 3 dkg loupaných strouhaných mandlí a 1 1/2 dkg droždí, které jsme nechali v trošce mléka vzejít.

  2. Těsto dobře vypracujeme a ihned tvoříme malé věnečky. Klademe na pomaštěný plech, necháme vykynout a dorůžova upečeme.

  3. Studené jeden po druhém ponoříme do vařící vody, necháme okapati, obalíme ve vanilkovém cukru a dáme na plech do otevřené trouby osušit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!