Brusinkovo-ořechová jablíčka v piškotu

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce
50 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
100 g polohrubé mouky
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
máslo a kokos na formu
moučkový cukr a skořice na posypání
Na jablka:
šťáva z jednoho citronu
1 litr vody
100 g cukru
4 malá jablka
80 g brusinkové marmelády
30 g podrcených vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu nalijeme vodu, šťávu z citronu a cukr. Jablka si oloupeme a vykrojíme jádřinec. Vložíme do vody s citronovou šťávou a zhruba 5 min vaříme. Jablka vyndáme a necháme vychladnout.

  2. Marmeládu promícháme s ořechy. Touto směsí plníme jablka.

  3. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do bílé pěny. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh. Mouku, citronovou kůru a sníh zlehka vmícháváme do žloutkové pěny.

  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané zapékací misky. Naplněná jablka položíme na těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 35-40 min. Záleží na troubě. Vychladlý moučník posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!