Listy červené řepy a là špenát s jáhlovo-batátovými dukátky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Na dukátky:
180 g batátů
100 g jahel
špetka soli
10 lžic kukuřičné polohrubé mouky
1 vejce
Na špenát (2 porce):
100 g listů červené řepy
stroužek česneku
1 smetana na vaření
sůl
majoránka
1 lžička lahůdkového droždí
1 lžíce přepuštěného másla
1 lžíce rýžové mouky

Postup přípravy receptu

  1. Batát oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a pak je vaříme odkryté v 400ml vody až do vypaření vody. Batáty i jáhly spolu rozmixujeme, přidáme vejce, sůl a mouku, zamícháme. V ruce tvoříme dukátky, které vkládáme do vroucí vody a necháme vařit asi deset minut. Pak je opatrně vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Tak se ještě zpevní.

  2. Listy červené řepy vložíme do vroucí vody a tři minutky vaříme. Pak vodu slijeme, listy necháme okapat a následně je nasekáme.

  3. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém listy orestujeme (je možno předtím orestovat i cibulku, já na ni zapomněla Emotikona grin). Podlijeme vodou, posolíme, přidáme česnek a majoránku a necháme dusit (mezitím si můžeme dělat dukátky).

  4. Asi po dvaceti minutách přilijeme smetanu smíchanou s rýžovou moukou, promícháme, dochutíme lahůdkovým droždím a necháme ještě chvilku povařit, event. dochutíme. Podávat můžeme se zastřeným vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!