Kapustové listy plněné pikantní masovou směsí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g vepřové kýty
250 g uzené slaniny
100 g sýru
1 kapie
2 velké cibule
2 rohlíky
1 vejce
mléko
2 lžíce papriky
hrst petrželky
lístečky ze 4 stonků čerstvého tymiánu
3-4 stroužky česneku
ol. olej na vymazání zapékací mísy
pár listů kapusty
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso umeleme na masovém mlýnku, uzenou slaninu pokrájíme na malé kostečky, sýr nastrouháme na jemném struhadle, kapii a 1 cibuli nakrájíme na kostečky, druhou cibuli na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a stonky tymiánu otrháme.

  2. Rohlíky pokrájíme na kolečka, dáme do misky a přelijeme mlékem jen tolik, aby se nasákly.

  3. Na pánvi orestujeme uzenou slaninu, přidáme cibuli a smažíme, až je cibulka nazlátlá. Hotové necháme chvilku zchladnout a přidáme do mletého masa spolu s rozmočenými rohlíky, česnekem, paprikou, vajíčkem, sýrem, petrželkou, kapií, tymiánem, opepříme a osolíme.

  4. Vše řádně promícháme, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.

  5. Do osolené vroucí vody vložíme listy kapusty a necháme je změknout (trvá to jen chviličku). Do každého listu zabalíme lžíci masové směsi a skládáme do vymaštěné a kolečky cibule vystlané zapékací mísy.

  6. Podlijeme kapkou vody, přikryjeme alobalem a pečeme 15 min. na 200 C°. Pak teplotu stáhneme na 110 a pečeme dalších 40 minut. Posledních 10 minut pečeme již bez alobalu. Poté zkontrolujeme, zda-li je už hotovo, nebo je třeba ještě chvíli péct.

  7. Jako příloha je výborná bramborová kaše či jakákoliv úprava brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!