Kapustové listy plněné pikantní masovou směsí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty
- 250 g uzené slaniny
- 100 g sýru
- 1 kapie
- 2 velké cibule
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- mléko
- 2 lžíce papriky
- hrst petrželky
- lístečky ze 4 stonků čerstvého tymiánu
- 3-4 stroužky česneku
- ol. olej na vymazání zapékací mísy
- pár listů kapusty
- pepř
- sůl
Postup Kapustové listy plněné pikantní masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Maso umeleme na masovém mlýnku, uzenou slaninu pokrájíme na malé kostečky, sýr nastrouháme na jemném struhadle, kapii a 1 cibuli nakrájíme na kostečky, druhou cibuli na kolečka, česnek prolisujeme, petrželku nasekáme a stonky tymiánu otrháme.
Rohlíky pokrájíme na kolečka, dáme do misky a přelijeme mlékem jen tolik, aby se nasákly.
Na pánvi orestujeme uzenou slaninu, přidáme cibuli a smažíme, až je cibulka nazlátlá. Hotové necháme chvilku zchladnout a přidáme do mletého masa spolu s rozmočenými rohlíky, česnekem, paprikou, vajíčkem, sýrem, petrželkou, kapií, tymiánem, opepříme a osolíme.
Vše řádně promícháme, ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Do osolené vroucí vody vložíme listy kapusty a necháme je změknout (trvá to jen chviličku). Do každého listu zabalíme lžíci masové směsi a skládáme do vymaštěné a kolečky cibule vystlané zapékací mísy.
Podlijeme kapkou vody, přikryjeme alobalem a pečeme 15 min. na 200 C°. Pak teplotu stáhneme na 110 a pečeme dalších 40 minut. Posledních 10 minut pečeme již bez alobalu. Poté zkontrolujeme, zda-li je už hotovo, nebo je třeba ještě chvíli péct.
Jako příloha je výborná bramborová kaše či jakákoliv úprava brambor.