Listový závin s kopřivami na Zelený čtvrtek

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

300 g listového těsta
150 g plátků moravského uzeného masa
4 vejce
4 lžíce mléka
1 lžička oleje
sůl
pepř
miska kopřiv
1 vejce na potření
kmín
sezamové semínko
lněné semínko

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Rozehřejeme lžičku oleje, vlijeme vejce a za stálého míchání je necháme srazit. Kopřivy dobře propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pak je vmícháme do vajec.

  2. Těsto vyválíme na obdélník, poklademe uzeným masem a rovnoměrně rozetřeme vaječnou náplň. Těsto stočíme do závinu, vložíme na plech vyložený pečícím papírem, závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem a lněnými semínky. Pečeme při 200°C asi 20 - 25 minut dozlatova. Závin je výborný teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!