Čokoládový fondant s bílou čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g mletého cukru
100 g másla
3 vejce
200 g hořké čokolády (70%)
2 lžíce hladké mouky
50 g bílé čokolády
kakao
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázní si rozpustíme hoř. čokoládu s máslem. Ušleháme vejce s cukrem do pěny a pomalu zamícháme zchladlou čokoládu. Nakonec lehce vmícháme mouku. Lijeme do vymaštěných a kakaem vysypaných vhodných misek. Plníme do dvou třetin, vyběhne to.

  2. Do každé misky zapíchneme čtvereček bílé čokolády. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C na 12 minut. Po vytažení necháme asi 2 minuty stát a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!